21. oktoober 2009

Lihtsalt maitsev kohupiimatort jõhvikatega

Vaja läheb:
4muna

2 dl suhkrut

1,3 dl jahu

1,3 dl tärklist

1,5 tl küpsetuspulbrit

200 ml jõhvikaid

4 dl vahukoort

400 g kohupiima

5 spl suhkrut

2 kuhjaga sl lahustuvat kakaopulbrit
pool tassi õunamahla


Tee nii:


Mikserda munad suhkruga vahtu,lisa jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning mikserda korralikult segi. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Lase tordipõhjal jahtuda ning lõika siis põiki pooleks. Vahusta vahukoor, lisa suhkur ja kohupiim ning sega. Immuta tordipõhja alumine pool mahlaga ning tõsta peale pool kohupiimasegust. Lao peale pooled jõhvikad ning raputa üle 1 sl kakaoga. Tõsta peale pealmine biskviit, immuta mahlaga ja kata ülejäänud kreemiga. Raputa peale jühvikad ja kakao. Lase külmas seista üleöö.

Kogus: 10-12 tükki. 24 cm läbimõõduga vorm.


Biskviit on valmistatud Ragne retsepti järgi. 

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails