14. juuli 2011

Suitsukala korvikesed

9.juulil toimus Sadama turul toidublogijate dessant ehk siis blogardid seadsid end müügileti taha oma hõrgutisi pakkuma. Päike lõõskas ja palavus piinas. Piinas ära ka minu küpsisekoogikesed, mis lõpuks üsna armetud välja nägid. Ei tea, kust küll tuli mul nii halb mõte pakkuda soojal suvepäeval šokolaadiseid koogikesi?!?!? Igatahes olid lood paremad suitsukala korvikestega.


Need on mul viimasel ajal ühed suured lemmikud. Aga minivariandis. Seega kui kodus on minimuffinivormi, siis võib korvikesed selles küpsetada ja tulemuseks on mõnusad kahe ampsu suupisted. Sel juhul tuleks korvikeste taigent valmistada poole vähem.



Vaja läheb:
2 dl nisujahu
2 dl rukkijahu
150 g võid
0,5 tl soola
ca 0,2 dl külma vett

ca 500 grammine suitsukala (nt savoriin, tursk, skumbria, lõhe, hõbeheik)
150 g toorjuustu maitserohelisega või küüslauguga
poole sidruni mahl
erinevat maitserohelist (tilli, murulauku, rohelist sibulat)
pipart



Tee nii:
Küpseta kõigepealt valmis korvikesed. Selleks näpi nisu-, rukkijahu, sool ja või omavahel puruks. Lisa vähehaaval külm vesi ning sõtku taignaks. Jaota taigen muffinivormi 12 pesa vahel. Suru taigen korralikult vormi põhjadesse ja äärtele. Aseta vorm jääkülma seniks kuni ahi soojeneb. Kui vorm ja taigen selles on külmad, siis ei vaju taigen vormi äärtelt põhjale ning küpsevad ilusad kausikesed. Küpseta korvikesi 200 kraadi juures ca 15 minutit kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Jäta jahtuma.

Valmista täidis. Selleks puhasta kala nahast ja luudest. Sega kalale kahvliga juurde toorjuust, sidrunimahl ja maitseroheline. Maitsesta pipraga. (Kui tundub, et mass jääb liiga kuiv, võib juurde lisada natuke majoneesi) Jaga täidis 12 korvikese sisse ja kaunista näiteks basiilikulehega.



Blogardite dessandist saab pikemalt lugeda ja pilte vaadata siin ja siin.

Retsept on ka Naistelehes nr 28  (22.-28.juuli 2011)

3 kommentaari:

Kadri ütles ...

See oli tõeliselt hea korvike. Jõudsin juba otsida blogist, aga ei leidnud. Aitäh retsepti eest!

Anonüümne ütles ...

Minu meelest ei sobinud põhja maitse (arvatavasti siis rukkijahust tingitult) ülse sisuga kokku. Suitsukala on väga väga hea, kuid korvi maitse tõusis liialt esile ning jättis hea täidise varju. Peale selle ei seisnud minul korv üldse koos. Muna peaks ka panema.

Andra Kalda ütles ...

Eks rukkijahu sisaldus on maitse asi. Võib teha ka ainult nisujahuga. Selle taina puhul on korvikesed mul alati koos seisnud ja muna ei ole vaja kasutada. Kasutan sama tainast igasuguste lahtiste pirukate põhjaks ja kunagi ei ole probleemi tekkinud. Ilmselt lisasite tainale liga vähe vett?

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails