29. detsember 2009

Kana ja fetajuustu quiche

Olen suur soolaste pirukate sõber. Kahjuks ei ole ma viimasel ajal neid eriti küpsetanud, kuid otsustasin vea parandada. Kasutasin 30 cm läbimõõduga vormi. Väiksema vormi jaoks võiks võtta 2/3 retseptis olevatest ainetest.

Vaja läheb:
Põhi -
150 g võid
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2,5 spl külma vett


Kate -
400 g kanafileed
100-150 g pehmet fetat
100 g riivitud juustu
3 muna
1,5 dl piima
1 spl majoneesi
soola, pipart, tilli vms millega soovid kana maitsestada
värsket porrut

Tee nii:
Valmista kõigepealt muretaigen. Selleks näpi või, jahu, sool ja küpsetuspulber omavahel ühtlaseks puruks. Lisa vesi ja sõtku taignaks. Lase ca 15 minutit külmas seista. Voodera sobiv vorm taignaga, torka kahvliga augud sisse ja eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Samal ajal valmista täidis. Lõika kana väiksteks kuubikuteks, mis maitsesta vastavalt soovile. Pruunista pannil väheses õlis. Klopi munad lahti ja sega piima ning majoneesiga. Laota kanakuubikud ja feta põhjale. Vala üle munaseguga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures veel 30 minutit. Lase enne serveerimist natuke seista ja jahtuda ning haki peale värske porru. Lase heal maitsta!

Kogus: 12 tk

1 kommentaar:

Gerril Laev ütles ...

Proovisin järele: VÄGA HEA!!! Aitäh lihtsaja maitsva retsepti eest! :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails