23. oktoober 2009

Täidetud paprika

Lapsepõlvest mäletan, kuidas pühade ajal vanaema oli laua looka kuhjanud. Minu erilisteks lemmikuteks olid tema tehtud liharullid, täidetud paprikad, seapraad ja koorekaste. Olen täidetud paprikaid nüüd ka ise mitmeid kordi teinud. Tavaliselt kasutan täidises alati riisi, kuid seekord asendasin selle kartuliga. Väga maitsev tuli. Eriti mõnusaks teeb maitse hapukoor.

Vaja läheb:
2 suurt paprikat
1 keskmine kartul
1 porgand
200 g hakkliha
liha üldmaitseainet
2 sl hapukoort
2 viilu juustu


Tee nii:

Prae hakkliha ja maitsesta liha üldmaitseainega. Riivi porgand ja kartul ning sega hakkliha hulka. Lisa ka 2 sl hapukoort. Lõika paprikal "müts peast", eemalda seemned ja täida seguga ning pane "müts pähe" tagasi. Aseta paprikad hautamispotti, mille põhja lisa natuke vett. Hauta 200 kraadi juures umbes 40 minutit kuni paprika on pehme. Kata juustuviiluga ja lase sel ära sulada. 


Kogus: kahele

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails