8. aprill 2012

Mündises jogurtimarinaadis kanapoolkoivad või kanafilee

Piparmünt on küll suhteliselt intensiivse maitsega, aga kui sellega mitte liialdada, siis mõjub ta kergelt ja õhuliselt. Seetõttu sobib münt minu arvates kanalihaga, mis oma olemuselt on samuti kerge, suurepäraselt. Suurel reedel sai meie peres maha peetud selle aasta esimene grillipidu ning küpsetatud sai ka just neidsamu koivakesi. Ilm ei olnud muidugi õigele grillipeole kohane, kuid lumesajus liha küpsetada on ka omaette tore kogemus. Suitsuselt maitsev grill-liha ja elutoa aknast vastu vaatavad lumememmed mõjusid üpris kontrastselt. Loodetavasti ilmataat varsti halastab ja keerab kraadid kuumemaks!



Sama marinaadi võib kasutada ka kanafilee marineerimisel. Selleks võiks fileetükid enne õhukeseks tampida, soola ja pipraga sisse määrida ning siis marinaadi asetada. Mündi maitse jääb filee puhul tunduvalt tugevamini tunda ja tulemus on veelgi hõrgum kui koibade puhul.




Vaja läheb:
6 kanapoolkoiba või kaks pontsakat fileetükki
200 g maitsestamata jogurtit
1 mehiselt suur peotäis mündilehti
soola, pipart

Tee nii:
Pese kanapoolkoivad ja kuivata majapidamispaberiga. Tõmba nahk "säärtele" ning hõõru julgelt soola ja pipraga sisse. Kui kasutad fileed, siis lõika mõlemad tükid kaheks ja tambi siis kile vahel õhukeseks. Määri samuti soola ja pipraga sisse. Haki mündilehed peeneks ja sega jogurtiga (mina saumikserdasin mündilehed jogurtis peeneks). Tõsta koivad/fileed jogurtisse ja jäta ööpäevaks maitsestuma. Küpseta ahjus või grillil.Soovitavalt grillil, sest siis lisandub mõnus suitsune maitse.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails