11. aprill 2012

Piparmündine kiivisorbett

Viimasel ajal olen lausa sõltuvuses erinevatest külmutatud marjadest valmistatud magustoitudest ja värskendavatest jookidest - sorbett, smuutid, saumiksriga lihtsalt püreestatud marjad... Kuidagi värskendavalt ja vitamiinirohkelt mõjuvad need. Ja no kiivi oma C-vitamiini rohkuse poolest on ju teada-tuntud, mistõttu see sorbett on üks maitsev rohi kevadväsimuse peletamiseks! 


Vaja läheb:
6 kiivit
2 peotäit mündilehti (20 suurt lehte)
3 dl vett
3 dl suhkrut

Tee nii:
Pane vesi ja suhkur potiga tulele ja kuumuta nii kaua kuni suhkur on sulanud. Lase jahtuda. Koori kiivid, viiluta ja lisa koos mündilehtedega siirupisse. Lase segu saumiksriga püreeks ja aseta karbiga sügavkülma. Sega sorbetti kahvli või vispliga iga poole tunni tagant ja tee nii 3-4 korda.

Kogus: ca 1 liitrine karbitäis.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails