15. aprill 2012

Odratangu-peekoni pirukad

Kuna mul ahju ikka veel ei ole, siis käisin eile ema juures tema ahju piinamas. Oh küll oli mõnus üle pika aja kooki KÜPSETADA ja värskeid pirukaid ampsata. Päris mitu retsepti sai kohe kirja pandud, mistõttu võib aimata, et järgnev nädal on siin blogis küpsetiste päralt.


Mõte teha odratangu pirukaid oli peas juba mõnda aega. Alates sellest ajast, kui mind tabas orsoto vaimustus. Tange võiks üldse igapäevases toidus rohkem kasutada, sest võimalusi on selleks enam kui ainult mulgipuder või -kapsad. Tangud on mõnus lisand supile või siis näiteks vormiroa ja ahjupotitoidu sisse.  

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaignet
2 dl odratangu
6 dl vett
2 spl õli + 1 spl võid
soola
150 g peekonit
peotäis värsket hakitud peterselli
1 muna määrimiseks

Tee nii:
Pese tangud külma vee all. Kuumuta pannil õli ja või ning pruunista tange 3-4 minutit. Lisa vesi ja sool ning jäta keskmisele kuumusele kaane alla hauduma. Vahepeal sega. Hauta kuni vesi on tangudesse imendunud ning tangud on veid krõmpsud. Selleks kulub ca 30 minutit. Lõika peekon ribadeks ja pruunista kuumal pannil. Sega kokku tangud, peekon ja hakitud petersell. 

Lõika lehttaigen 18-ks ruuduks (ca 10x10cm). Pintselda ruudukesi munaga ning tõsta iga ruudu keskele 1 spl kuhjaga tangu-peekoni segu. Tõsta vastasnurgad kokku, "liimi" munaga ja pintselda nüüd veel terve pirukas munaga üle. Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit kuni pirukad kuldpruunid ja krõbedad.

Kogus: 18 väiksemat pirukat

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails