5. aprill 2012

TEEME ISE: kohupiim

Eelmises postituses sai mainitud ja kiidetud Vesta Reesti uut kokaraamatut, mille positiivse mõju all olen siiani. Üks osa raamatust on pühendatud erinevate piimatoodete (nagu juust, või, sõir, kohupiim, maitsestamata jogurt ja toorjuust) valmistamisele.  Proovisingi siis tema kirjeldatud õpetuse järgi teha ise kohupiima ja peab mainina, et see on ikka üks kuradima lihtne ettevõtmine! Seekord saab pühadekook tehtud just sellest samast kohupiimast.


Aga on veel üks põhjus, mis mind ajendas ise kohupiima tegema. Nimelt läksin ühte suuremasse toidukaupu pakkuvasse supermarketisse, et sõira tegemiseks kohupiima osta. Aga minu suureks üllatuseks ilutsesid piimaletis vaid lahja kohupiim ja vaniljemaitseline kohupiim!!! Aga tavaline 5% kohupiim? Ja ei olnud nii, et "normaalne" oleks otsas olnud, vaid see kauplus ei müügi tavalist kohupiima. Õnneks meenus mulle just sirvitud raamatust, et hapupiimast saab edukalt ise kohupiima teha ja nii maandus toidukorvis hoopis pakk hapupiima. Ühest liitrist sain ca 200 g kohupiima, mis maitseb veidi hapumalt kui poes müüdav kohupiim, kuid on palju õhulisem ja mõnusam. Ja eks isetegemise moment lisab ka saadusele paraja portsu ehedust.

Vaja läheb:
1 l hapupiima

Tee nii:
Kuumuta hapupiima tasasel tulel kuni eraldub vadak. Mina kuumutasin nii kaua, kuni tekkisid poes müüdavale kohupiimale sarnase suurusega terad. Ülekuumutades võib juhtuda, et kohupiim saab liiga kõva ja kuiv.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails