19. märts 2010

Siiruviirulised hakklihapirukad

Oh neid pirukaid, saatanast ma ütlen. Selleks ajaks kui teine plaaditäis rullikesi ahjus välja saab, on esimene juba ära söödud!!! Küsimuse peale, et kas ma teen juusturulle või vormisaia juustuga, vastab mees, et  ükskõik, nii kui nii söön kõik kahe sekundiga ära. Ja tõsi ta on. Ja jumal tänatud, jääb mulle vähem. Rannahooaeg ikkagi varsti käes...:)


Vaja läheb:
25 g pärmi
1 dl käesooja vett
2 dl käesooja piima
1 spl suhkrut
1 tl soola
1 spl õli
8 dl jahu
350 g hakkliha
2 muna
1 sibul
Santa Maria lihaüldmaitseainet
soovi korral ka 100 g riivjuustu

Tee nii:
Hõõru pärm suhkruga vedelaks ja jäta natukeseks seisma kuni pärm hakkab kergelt vahutama. Lisa piim, vesi, sool, jahu  ja õli ning sõtku taigent kuni see hakkab käte ja kausi küljest lahti. Aseta taignakauss sooja kohta kerkima ca 30-40 minutiks (taigen peab olema kerkinud vähemalt kahekordseks). Vajuta taigen alla ja kergita veel 30-40 minutit. Tükelda vahepeal sibul peeneks ja prae klaasjaks. Lisa ka hakkliha ja pruunista. Lõpuks löö pannile ka üks muna, sega ning lase hüüpida. Maitsesta lihaüldmaitseainega. Kui taigen kerkinud, siis rulli see jahusel laual ca 0,7 cm paksuseks ristkülikuks. Kata tainas hakklihaseguga ja veereta rulli.Vajadusel vajuta kätega taignale ja venita rull pikemaks.  Lõika ca 18-neks tükiks ning jaota need kahele ahjuplaadile. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga ning jäta 20 minutiks kerkima. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit kuni pirukad on ilusad kuldpruunid.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails