Vaja läheb:
500 g kartuleid
100 g porgandit
800 ml vett
1 kanapuljongi kuubik
½ sibulat
ca 450 g Rannamõisa broilerifilee ribasid
6 peekoniviilu
2 spl naturaalset Merevaiku
250 g lehttaigent
meresoola, pipart
muna
Tee nii:
Lõika kartul ja porgand kuubikuteks ning pane külma veega tulele. Kui vesi on keema läinud, lisa puljongikuubik. Samal ajal lõika kanafilee ribad väiksteks kuubikuteks, tükelda sibul ja lõika ka peekon ribadeks. Pruunista sibul pannil klaasjaks, lisa peekon ja kanakuubikud ning prae segu kuldpruuniks. Maitsesta meresoola ja musta pipraga. Kui kartul-porgand on pehmed, tõsta pott tulelt ja lisa Merevaik. Püreesta segu (kiirelt, et segu kleepuvaks ei muutuks). Nõruta kana-sibul-peekon liigsest rasvast ja sega supi hulka. Lase supil uuesti keema tõusta. Lõika lehttaignast 4 võrdse suurusega ruutu ja rulli need vajaliku suuruseni. Tõsta supp nelja kuumakindlasse vormi ja kata iga vorm taignaga. Pintselda taigen lahtiklopitud munaga üle. Küpseta 220 kraadi juures ca 10 minutit kuni taignakate on krõbe ja kuldpruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar