6. märts 2010

Kreemjas kanasupp krõbeda koore all

Miks mitte üllatada pererahvast pühapäevasel lõunal veidi teistmoodi esitletud supiga. Krõbedat katet on mõnus supi sisse kasta ja leiva asemel süüa ning kate aitab suppi soojana hoida. Mul on väga hea meel, et see retsept sai Rannamõisa retseptivõistlusel lohutusauhinna, milleks on 300 krooni väärtuses linnuliha tooteid. Ootan põnevusega juba seda auhinnakotikest!:)




Vaja läheb:
500 g kartuleid 
100 g porgandit 
800 ml vett 
1 kanapuljongi kuubik 
½ sibulat 
ca 450 g Rannamõisa broilerifilee ribasid 
6 peekoniviilu 
2 spl naturaalset Merevaiku 
250 g lehttaigent
meresoola, pipart
muna

Tee nii:
Lõika kartul ja porgand kuubikuteks ning pane külma veega tulele. Kui vesi on keema läinud, lisa puljongikuubik. Samal ajal lõika kanafilee ribad väiksteks kuubikuteks, tükelda sibul ja lõika ka peekon ribadeks. Pruunista sibul pannil klaasjaks, lisa peekon ja kanakuubikud ning prae segu kuldpruuniks. Maitsesta meresoola ja musta pipraga. Kui kartul-porgand on pehmed, tõsta pott tulelt ja lisa Merevaik. Püreesta segu (kiirelt, et segu kleepuvaks ei muutuks). Nõruta kana-sibul-peekon liigsest rasvast ja sega supi hulka. Lase supil uuesti keema tõusta. Lõika lehttaignast 4 võrdse suurusega ruutu ja rulli need vajaliku suuruseni. Tõsta supp nelja kuumakindlasse vormi ja kata iga vorm taignaga. Pintselda taigen lahtiklopitud munaga üle. Küpseta 220 kraadi juures ca 10 minutit kuni taignakate on krõbe ja kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails