17. märts 2010

Leivaga raamitud härjasilmad toorsuitsusingiga

Leiva sisse praetud muna on minu jaoks üks maitsev mälestus lapsepõlvest. Ema valmistas mulle seda tihti nii koolipäeva hommikutel kui ka nädalavahetustel. Vahel võib isu peale tulla suvalisel ajal ja tihtipeale juhtub, et isu jääb peale. Parim on härjasilm muidugi koduleivaga, sellest ei saa üle ega ümber. Usun, et paljudes kodudes valmistatakse praemuna sellisel kujul, samas mõned pole kuulnudki. Seetõttu lisan resepti siia.




Vaja läheb:
Kaks viilu vormileiba
Kaks muna
toorsuitsusinki
soola, pipart

Tee nii:
Kuumuta pannil õli. Lõika leivast välja ruudud ja aseta koos tekkinud leivaraamidega pannile. Löö munad raamidesse ning prae ühelt ja teiselt poolt. Küpsusaste vali vastavalt sellele, kas soovid vedelat või kõva munakollast. Serveeri näiteks toorsuitsusingiga. Praetud leivaruudud on parimad ürdivõi või juustuga.

3 kommentaari:

Liilia ütles ...

Lastele maitsevad eiti hästi siis, kui saia või leiva sisse on auk mõne vormiga lõigatud :) Meil tavaliselt poisile auto ja tüdrukul liblikas (vutimunad on väikeste aukude jaoks parimad)

Liisi ütles ...

mmm...munaga praeleib on nii hea. Kõht läks kohe tühjaks :P

Andra Kalda ütles ...

Liilia, see on väga hea mõte, pean ka lapsele tegema:)Tänan idee eest!

Liisi, aga siis kähku pann tulele ja praadima;)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails