21. august 2012

Marjamarinaadid

Suvine marjaaeg hakkab läbi saama. Nobe marjakorjamine, mahlategu ja marjahoidiste valmistamine on paljudes köökides lõpusirgel. Kui marjadega enam midagi peale hakata ei ole, siis tasub neid kindlasti proovida ka grillimiseks mõeldud liha maitsestamisel. Kõige paremini sobivad selleks hõrk ja õrn kalkuni- ja kanaliha. Enne marinaadi asetamist võiks liha õhukeseks tampida, siis on tulemus maitseküllasem. Marinaadi piisab ca 400 grammile lihale. 

Kuna meesterahvad eelistavad liha puhul pigem tugevaid ja mehiseid maitseid, siis marjamarinaadid ristiti meie peres "naistekateks". Ja miks ka mitte. Sõbrannade suvelõpu grillipeole sobib kindlasti! Retseptid seekord veidi teises võtmes:
  • jogurti-mustika-piparmündi marinaad
  • mustsõstra-kadakamarja marinaad
  • punase sõstra-sidruni marinaad
  • tikri-kaneeli marinaad






Grillimist ootav mustsõstra-kadakamarja marinaadis kanaliha

Mustikas värvib liha lillaks :)


3 kommentaari:

Juc ütles ...

Ülilahe kujundus! Ja teema muidugi samuti!

Anonüümne ütles ...

Väga-väga stiilsed pildid ja head ideed!

Annika

Suslik ütles ...

Väga ilusad ja vahvad pildid ning idee! :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails