12. mai 2012

Karulaugu-sinihallitusjuustu trühvlid

Minu ema ei ole just kõige suurem magusasõber. Tegelikult ei söö ta üldse midagi magusat. Seega saab ta emadepäeva puhul maiustamiseks hoopis soolaseid trühvleid. Meie pere traditsiooniline küüslaugujuust sisaldab alati ka sinihallitusjuustu. Karulauk on maitselt ju üsna küüslaugune, mistõttu tundus sinihallitusjuustu-karulaugu kooslus igati asjalik ja ema maitsele meelepärane.


Kui karulauku ei ole käepärast, võib selle asendada ka murulaugu või küüslauguküünega. Sellised pallikesed on hea võimalus serveerida erinevaid tahkeid leiva-saia määrdeid veidi erilisemal moel. Nii on ka nende trühvlitega. Pista niisama põske või määri röstitud saiale.

Vaja läheb:
100 g sinihallitusjuustu
150 g toorjuustu
3 spl riivsaia
15 karulaugu lehte
2 spl hapukoort


Tee nii:
Vajuta sinihallitusjuust kahvliga katki. Haki karulauk peeneks. Sega kõik komponendid korralikult läbi. Võta segust teelusikaga paraja suurusega kuhjake, veereta käte vahel pallikeseks ning veereta riivsaias. Tõsta külma tahenema. 

Kogus: 18 trühvlit


2 kommentaari:

Nora ütles ...

See esimene foto on nii ilus, Andra! :) Su fotode teostus läheb iga korraga paremaks ja kenamaks!

Andra Kalda ütles ...

Oi, suured tänud! :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails