3. mai 2012

Bataadi-praesibula püreesupp

Bataat ehk maguskartul meenutab minu arust maitselt nii kartulit, porgandit kui ka kõrvitsat ja sobib seetõttu väga hästi ühe püreesupi peaosaliseks. Nagu kolm ühes. Kui kellegile tundub bataadi magusus liigne, võib poole kogusest asendada tavalise kartuliga. Mina riivisin serveerimisel peale ka muskaatpähklit ja parmesani. Väga mõnus pehme supp sai. Ja kevadiselt rõõmsavärviline.
 

Vaja läheb:
500 g bataati (koorituna)
1 suur sibul
600 ml vett
75 g toorjuustu
soola
muskaatpähklit, parmesani

Tee nii:
Koori bataat, lõika väiksemateks tükkideks ja pane ca 600 ml külma veega tulele. Keeda kuni bataat on pehme. Prae vahepeal sibul klaasjaks, kergelt pruunikaks. Kui bataat on keenud, siis lisa potti ka praetud sibul, toorjuust ja maitse järgi soola. Püreesta segu. Serveerimisel riivi peale muskaatpähklit ja soovi korral ka parmesani.

Kogus: kolm kausitäit.

4 kommentaari:

Kaare ütles ...

Väga kihvt pott! Ka kevadiselt värviline :)

Andra Kalda ütles ...

See pott on pärit ühest taaskasutus poest. Kohe, kui nägin, pidin ära ostma. Rõõmus on ta tõesti :)

Henn ütles ...

Tegin täna seda bataadi-sibulasuppi. Aga väikese muudatusega. Parmesani ja muskaatpähkli asemel lisasin piima ja chillit. Tulemus oli priima. Aitäh retsepti eest.

Andra Kalda ütles ...

Kõlab ahvatlevat! Tšilli näol veidi särtsu sobiks sellele supile lisada küll :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails