14. aprill 2012

Trühvlikook

Ma armastan šokolaadikooke... Eriti eriti šokolaadiseid kooke. See on just üks selliseid, mis suure šokolaadiisu korral elupäästjana tundub. Viimasel ajal kipuvad minu söögitegemisel juhtuma igasugu veidrad viperused. Ega ka see kook ei pääsenud.. Ei tea, kas külmkapp hakkab otsi andma või oli keegi lihtsalt külmkapi temperatuuri reguleerija pihta läinud, aga hommikuks kook ikka veel võbises. Kuna külalisi oli varsti varsti oodata, siis pistsin koogi jääkappi, aga sinna ma ta ka paariks tunniks unustasin... Niiet külalised said jäist trühvlitorti, mis ei olnud ka üldse paha. Õnneks võttis kook oma õige tahke kuju, kui külmkapi temperatuur oli taas normaalselt jahe. Ikka juhtub :)



Vaja läheb:
150 g heledaid küpsiseid
60 g võid
75 g soolatud röstitud maapähkleid
600 ml vahukoort
300 g tumedat šokolaadi

Tee nii:
Purusta küpsised peeneks puruks, peenesta ka pähklid ning sega kokku sulatatud võiga. Suru segu tugevalt 20 cm läbimõõduga vormi põhja ja jäta külma tahenema. Sulata paksupõhjalises potis šokolaad. Lisa 400 ml vahukoort ning kuumuta (kuid ära keema lase!). Jäta jahtuma. Vahusta ülejäänud koor ning sega jahtunud šokolaadi-koore segusse. Vala vormi küpsisepõhjale ja lase järgmise päevani külmas taheneda.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

Oi Andra - too kook oli nii-nii hea. Aitäh:) Ma ei tea, kuidas see ilma külmutamata maitses, aga minule meeldis just see kergelt külmutatud variant.

Andra Kalda ütles ...

Kook oli väga hea ka ilma külmutamata, aga mullegi meeldis veits jäätunud variant. Kartsin lihtsalt, et kook ei võtagi õiget kuju, kuid õnneks külmkapp taastus ja nii sai ka kook selline nagu ta mõeldud oli:) Aga tõenäoliselt pistan ma järgmine kord koogi meelega enne serveerimist veidikeseks külma...

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails