11. november 2009

Toorjuustu-šampinjoni püreesupp krõbedate saiakuubikutega

Lihtsalt nii hea... sõnu polegi vaja...
 
Vaja läheb:
250 g šampinjone
1 keskmine sibul
50 g võid
300 ml vett
250 ml piima

150 g toorjuustu (Farmi)
2 spl jahu
2 viilu saia

1 tl soola
5 g puljongit (1/2 kuubik)
värsket tilli



Tee nii:
Sulata poti põhjas või, lisa viilutatud šampinjon ja tükeldatud sibul. Hauta natuke. Sega jahu 50 ml külma veega ja lisa köögiviljadele. Sega korralikult läbi. Lisa potti ka ülejäänud vesi, piim, puljongikuubik ja sool. Sega ning keeda tasasel tulel 20 minutit. Lisa toorjuust ja püreesta supp saumikseriga. Lõika sai kuubikuteks ja rösti kuumal pannil ilma õlita. Serveerimisel raputa saiakuubikud ja värske hakitud till supile.


Kogus: kolmele kuni neljale

5 kommentaari:

Kokkamas95 ütles ...

Tõesti väga maitsev supp ikka, tänasest on see nüüd üks minu lemmikumaid suppe. Aitäh niiiii hea retsepti eest :)

Anonüümne ütles ...

Mitmele portsjonile on ained antud?

Andra Kalda ütles ...

Kirja olen pannud, et kolmele kuni neljale. Kuna mulle endale see supp väga maitseb, siis olen võimeline ka pool potti üksi ära sööma :D Aga jah, 3-4le.

Unknown ütles ...

Väga maitsev supp! Retsept oli lihtne, ja supp viis keele alla :)
Kas oskad mõnda suitsujuustu püreesupi retsepti soovitada?

Andra Kalda ütles ...

Tore, kui maitses! Rõõm :)
Suitsujuustuga konkreetset retsepti mul ei ole, aga suitsujuustu võid ju lisada erinevatele suppidele toorjuustu asemel. Kasvõi sellesama supi puhul võib proovida :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails