Juba pikemat aega seisavad aknalaual korvis õunad, millest kõik lihtsalt mööda käivad. Otsustasin neist küpsetada ühe mõnusa õunakoogi. Aluseks võtsin retsepti, mis on pärit raamatust "Eesti köök". Lisasin taignale ka natuke kohvi ja musti ploome ning tulemus sai väga maitsev.
Vaja läheb:
2 muna
2 dl suhkrut
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
125 g küpsetusmargariini
1 tl kaneeli
1 sl lahustuvat kohvi
100 g kuivatatud musti ploome
1 l õunatükke
Tee nii:
Vahusta munad suhkruga. Lisa piim ning sulatatud ja jahutatud margariin. Lisa ka omavahel eelnevalt segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks. Lisa õunatükid ja tükeldatud ploomid. Vala taigen lahtikäivasse vormi (26 cm läbimõõduga) ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar