10. november 2009

Jäätisetort

Isadepäevaks sai tehtud elukaaslase lemmikut jäätisetorti. Tegelikult meeldib see kõigile. Olen valmistanud seda nüüdseks mitmeid kordi erinevates variantides ja iga kord on tulemus lihtsalt suurepärane... ja seda suures osas tänu jäätise retseptile, mille sain suvel Ragnelt. Jumal tänatud, et tekkis idee teha jäätisetorti, sest nüüd on retseptikogu ühe ahvatleva tordi võrra jälle rikkam. Seekord kasutasin Selga iirikreemiküpsiseid ja immutasin neid kange kohvi ja Amarettoga. Tulemus on sama hea (natuke isegi parem) ka Selga šokolaadiküpsistega, mida võiks immutada kohvi ja koorelikööriga ning jäätisele lisada halvaatükikesi.
 
Vaja läheb:
6 dl rõõskkoort
1 purk magusat kondenspiima
1,5 pakki Selga iirikreemiküpsiseid või šokolaadiküpsiseid
tass kanget kohvi
2 spl Amaretto likööri või koorelikööri.


Tee nii:
Vahusta rõõskkoor ja lisa juurde kondenspiim. Vooderda lahtikäiv koogivorm toidukilega. Kalla pool kreemist vormi. Lao peale küpsised, mis kasta vahetult enne kohvi ja Amaretto või koorelikööri segusse. Tee nii kaks korda. Lase külmas seista üleöö. Kaunista meelepäraselt. Mina valmistasin kaunistuseks 50 g šokolaadist ja 3 spl maapähklipurust küpsised (sulata šokolaad, lisa pähklipuru ja sega korralikult, tõsta lusikaga küpsetuspaberile 10-12 kuhjakest, vajuta laiaks ja pane keskele maapähkel, lase külmas umbes 30 minutit seista).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui suures vormis tegite ja kas ümmargusse? :)

Andra ütles ...

Jah, ma tegin selle ümmargusse lahtikäivasse vormi. Läbimõõt võiks olla 24 cm, siis jääb tort kõrgem:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails