3. september 2010

Pitsa - Maiuspala ja Merevaiguga

Sedapuhku siis üks pitsaretsept. Kasutasin tavapärase hakkliha või singi asemel Rannamõisa marineeritud lepasuitsu broilerikintsuliha. No suurepärane. See hea kraam sobib pitsa peale nagu rusikas silmaauku, andes mõnusalt hapukat ja suitsust maitset. Oluline roll on ka Merevaigul, mis nii ahvatlevalt pitsa peale laiali valgub... mmmm... tahaks veel tükikest! :) Taigna valmistamisel kasutasin ikka vana head pitsakeste retsepti, kuid tegin poole taigna kogusest. Pitsa sai valmistatud 30 cm läbimõõduga vormi.



Vaja läheb:
Pitsataigen, pool antud kogusest
paar spl tomatipastat
ca 250 g Rannamõisa marineeritud lepasuitsu broilerikintsuliha "Maiuspala"
pool karpi Merevaiku krevettidega
150 g kirsstomateid
4 spl konservmaisi
ca 150 g konservananassi
paar peotäit hakitud rohelist sibulat
karp riivitud mozzarellat
soovi korral oreganot

Tee nii:
Vooderda vorm pitsataignaga ja määri peale tomatipasta. Kata põhi kuubikuteks lõigatud broilerikintsulihaga, lisa mais ja ananassitükid. Jaga teelusikaga pool karpi Merevaiku tükikestena ühtlaselt pitsale. Raputa peale roheline sibul, lisa ka poolitatud kirsstomatid ning kõige peale pane riivitud mozzarella. Küpseta 220 kraadi juures ahju alaosas 25-30 minutit kuni põhi on läbi küpsenud ja pitsa ilusa kuldse jumega.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

oeh, see marineeritud broilerikintsuliha on igapäevane külaline minu külmkapis, ei taha küll nüüd üleliigset reklaami teha, aga see on üks parimaid tooteid, mis ma üldse saanud olen:)

Andra Kalda ütles ...

Peab tunnistama, Ragne, et on tõesti üks parimaid asju see "Maiuspala". Tihti juhtub, et see süüakse lihtsalt niisama ära, enne kui toiduvalmistamiseks läheb. Aga kahju ei ole, väärt kraam on:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails