Kuni eilseni ei olnud ma kunagi maitsnud kondenspiima kakaoga. Erilist maitseelamust ei saanud, mistõttu lusikaga salaja pea külmkapis ma seda ei limpsiks. Seetõttu pistsin ta hoopis koogi sisse ja sinna sobis ta küll. Maitseb nagu kakao-kohupiim.
180 tumedaid ja 180 g heledaid küpsiseid
140 g võid
600 g kohupiima
300 g kondenspiima kakao ja suhkruga
3 muna
100 g hapukoort
1-2 spl suhkrut
Tee nii:
Purusta tumedad küpsised peeneks puruks ning heledad nii, et jääks ka natukene suuremaid tükikesi. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru segu vormi põhja ja äärtele. Aseta külma. Klopi munad kergelt vahule. Sega juurde kohupiim ja kondenspiim ning vala segu küpsisepõhjale. Küpseta 170-175 kraadi juures ca 40 minutit kuni kook on tahe ja liigselt ei võbise (katsu valmidust ka puust tikuga). Jahtunud koogile määri peale hapukoore ja suhkru segu. Lase koogil seista üleöö külmas.
Kogus: 24 cm läbimõõduga vorm. 10-12 tk.
2 kommentaari:
Tere!
Sooviksin seda kooki teha, kuid kuhu kasutan hapukoort ja suhkrut?
Hapukoore ja suhkru segu tuleks määrida jahtunud koogile. See on jäänud mainimata :)
Postita kommentaar