8. juuni 2012

Suitsulõhe pirukas - minu firmakas

Tegu on juba üsna vana retseptiga, aga miskipärast ei ole ma seda veel blogis avaldanud. Viga saab parandatud, sest retsepti on nii palju küsitud. Lihtsam on huvilised blogisse saata kui jälle mõnd pabeririba otsima hakata, kuhu peale kogu vajalik info kritseldada. Kuna käes on grillimise hooaeg, siis võib piruka sisse pista ka grillimisest üle jäänud kala. 



Piruka retsept ilmus ka Oma Maitses (2012 jaanuar) lugeja retseptina ning võitis Nipiraamatu peaauhinna (juuli 2011). 

Vaja läheb:
150 g võid
2,5 dl nisujahu
1,5 dl rukkijahu
0,5 tl soola
ca 2 spl külma vett

500 g suitsutatud lõheribi (või ca 250-300 g puhastatud suitsulõhe)
200 g ricotta kohupiima
200 g sulatatud juustu (nt Merevaik)
2 muna
peotäis värsket hakitud tilli ja murulauku
värskelt pressitud poole laimi mahl (või sidruni)
soola (vastavalt vajadusele olenevalt kala soolasusest)
mõned kirsstomatid viilutatuna

Tee nii:
Valmista pirukapõhi. Selleks näpi külm või koos jahude ja soolaga puruks. Lisa külma vett ning sõtku taigen vormitavaks. Suru taigen vormi põhja ja äärtele ning aseta külma. Puhasta lõheribid. Klopi munad lahti, lisa sulatatud juust, ricotta, kala, maitseroheline, laimi mahl ning vastavalt vajadusele ka soola. Vala täidis põhjale ning kata tomativiiludega. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit kuni pirukas on küps ja kuldpruun. 

Kogus: 24-26 cm läbimõõduga vorm, 10-12 tk. 

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails