29. juuni 2012

Tšillised šokolaadiruudud

Selle aasta esimesed värsked kartulid söödud, kurgid soolatud, esimesed maasikad nopitud ja iga-aastane kohustuslik tomatipirukas küpsetatud. Suveaeg on ikka parim aeg!!! Kahju, et see vaid neljandiku aastast kestab! Eks tuleb siis kõiki mõnusid neljakordselt nautida... Suvetoitudest järgmistes postituses lähemalt, enne veel üks magus ja veidi vürtsikas ahvatlus šokohoolikutele. Kook on üsna väike ja jagub vaid kuueks tükiks, kuid iga tükk on see-eest ausalt šokolaadine ja magusaisu rahuldav. 



Vaja läheb:
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1 muna
0,5 dl suhkrut
1 dl jahu
noaotsaga soola
pool keskmist tšillikauna ehk ca 2 tl peeneks hakituna

Tee nii:
Sulata või ja šokolaad ning sega läbi. Vahusta muna koos suhkruga ja sega juurde või-šokolaadisegu, jahu, sool ja peeneks hakitud tšilli. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 170 kraadi juures 15-20 minutit. 


Kogus: 6 tükki. Kasutasin ca 15x20 cm vormi. Võib kasutada ka tavalist ümmargust 24 cm läbimõõduga vormi, kuid siis tuleks vajaminevaid ained võtta topelt. 

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails