18. juuni 2012

Kohupiima-rabarberikook rosinatega

Lihtne kodune purukattega koogike, mis ühe kohupiimakoogi kohta maitseb soojalt vaat et pareminigi kui külmalt. Muidu mulle kohupiimakoogid ahjusoojana eriti ei istu, sest seistes on  kookidel tavaks ikka paremaks minna. Kook on pigem hapukas, nii et magusasõbrad võivad julgelt suhkrut kohupiimale pisut rohkem lisada.



Vaja läheb:
200 g võid
4 dl nisujahu
1 dl odrajahu
1,5 dl suhkrut

400 g rosinatega kohupiima
2 muna
1 dl fariinsuhkrut 
2 jämedamat rabarberivart

Tee nii:
Koori ja tükelda rabarber. Näpi 150 g võid, nisujahu ja 1 dl suhkrut puruks. Puista 2/3 purust vormi põhja ja suru kergelt kokku. Ülejäänud purule lisa odrajahu, ülejäänud või ja suhkur ning näpi läbi. Vahusta munad koos fariinsuhkruga ning sega juurde kohupiim. Vala täidis põhjale ja puista peale rabarber. Kata täidis ülejäänud puruga. Küpseta 180 kraadi juures ca 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails