Hetkel on populaarsed küll igasugused rabarberi koogid, kuid minu poolt hoopis üks kohupiimane kook, mille sisse saab pista sügavkülma unustatud mustikad. Sellised küpsetamist mitte vajavad koogid on hea lahendus, kui aega on vähe. Samas ooteaeg maitsmiseni on pikk, mis on üsna tüütu. Eriti kui külmkapist toitu võttes kook pidevalt silma jaab ja justkui näkku irvitab: "Veel ei saa! Veel ei saa..." Ilma ahjuta elada on ikka üsna nüri. Ainult keeda ja prae. Õnneks on käes grillimise hooaeg, mis lisab omajagu vaheldust ja põnevust.
300 g digestive küpsiseid
100 g võid
600 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
300 g valget šokolaadi
3 suurt peotäit mustikaid
100 g digestive küpsiseid
100 g digestive küpsiseid
100 g valget šokolaadi
1 dl hapukoort
2 peotäit mustikaid
Tee nii:
Jahvata 300 g küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja ja aseta külma tahenema. Sulata 300 g valget šokolaadi ja jäta jahtuma. Püreesta 3 peotäit mustikaid, murra 100 g küpsiseid näppude vahel väiksteks tükkideks ning vahusta koor. Sega omavahel vahukoor, kohupiim, küpsisetükid ja mustikapüree. Nirista juurde jahtunud šokolaad. Vala segu küpsisepõhjale ja aseta külma tahenema. Soovitavalt võiks kook olla külmas üleöö. Tunnike enne koogi serveerimist sega valmis kolmas kiht. Selleks sulata šokolaad ja lase täielikult jahtuda. Sega juurde hapukoor ja püreestatud ülejäänud mustikad. Määri segu koogile ja jäta kuni serveerimiseni külma.
Kogus: 24 cm läbimõõduga vorm, 10-12 viilu.
Kogus: 24 cm läbimõõduga vorm, 10-12 viilu.
2 kommentaari:
tõeliselt kaunid pildid :)
Kook paistab väga isuäratav, selline mõnus suusulavalt pehme tekstuuriga :)
Tänud :)
Postita kommentaar