Oh seda rõõmu, kui sain teada, et mu retsept on valitud Selveri Retseptikalendrisse. Ootasin huviga, kuidas nad pildi on kujunadnud ja kuidas vorm nende poolt valmistatuna välja näeb. Siin ta on...
12 viilu vormileiba
400 g hakkliha
5 muna
1 väike paprika
2 tomatit
umbes 15 musta oliivi
100 ml piima
lihamaitseainet, tilli, basiilikut
Prae hakkliha lihamaitseainega, tükelda tomatid, paprika, oliivid ning sega kõik kolm omavahel. Lisa segule kolm lahtiklopitud muna ning maitse järgi tilli ja basiilikat. Määri leivaküpsetamise vorm võiga. Klopi kaks muna lahti ja lisa piim. Kasta 4 viilu leiba muna-piima segusse ja aseta vormi põhja. Vala peale pool hakklihasegust, kata muna-piima segusse kastetud leibadega ja vala peale ülejäänud hakklihasegu. Lao leibadest ka kolmas kiht. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Seejärel kata vorm juustuga ning lase veel 20 minutit küpseda. Head isu!
Kogus: 4-5 portsu
7 kommentaari:
Oi kui tore! Palju õnne!
Aitäh, Elis! :)
Basiilik, basiiliku, basiilikut.
Basiilikateks hüütakse teatud ehitusplaaniga maju. Ma mitte norimise pärast, aga naljakas on. Vahel müüakse poes ka basiilikaid pulbristatud kujul, siis tekib igakord mõte, et eitea millise basiilika nad jälle peeneks on jahvatanud.
:D Selle basiiliku/basiilikaga on mul pidevalt dilemma. Ise kasutasin kunagi ikka basiilikut, aga kuna üha enam kuulsin, et öeldakse basiilikat, siis jäi see kuidagi sisse ja tundus õigem. Aga suured tänud märkuse eest. Usun, et nüüd jääb meelde, et on basiilik, basiiliku, basiilikut. :)
Aga millise suurusega vormis Sa leivavormi küpsetasid? Minu leivaküpsetusvormidesse mahub ainult 3 leivaviilu. Või lõikasid Sa leivaviilud väiksemateks. Või saab ka kasutada muud vormi? Soovin leivavormi valmistada täna lõunaks.
Leivaviilude arvu võib vähendada ka vastavalt sellele, kuidas vorm mahutab. Loomulikult võib kasutada ka mõnd teist neljakandilist vormi. :)
Postita kommentaar