20. detsember 2009

Kerge tomatisupp

Midagi kergemat jõuluhõrgutiste vahele... Põhiretsept on pärit Angeelika Kangi Supiraamatust. Väikeste mugandustega sai see supp siin. Kes soovib natuke rammusamat varianti, see võib juurde lisada kartulit ja koort. Mõlemat moodi on supp minu maitsele meelepärane.



Vaja läheb:
7 keskmist tomatit
1 sibul
1 spl õli
1 spl võid
2 spl jahu
3 spl tomatipastat
800 ml vett
1 puljongikuubik
2 küüslauguküünt
1 tl suhkrut
1-2 tl soola
2 tl basiilikut



Tee nii:
Tükelda tomatid ja sibul. Aja õli poti põhjas kuumaks ning prae selles tomatit ja sibulat 15-20 minutit. Püreeri segu. Sulata pannil või ja pruunista selles jahu. Lisa vähehaaval segades ka püree ja tomatipasta. Aja vesi keema ja lisa puljongikuubik. Vala juurde ka püree ja purustatud küüslauk ning keeda tasasel tulel 15 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja basiilikuga. 

Kogus: kolmele

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails