15. detsember 2010

Trühvlikommi assortii



Eelmisel nädalal meisterdasime sõbranna Kristinaga Pärnu Kolledžile 55 pakki trühvleid. Tundsime ennast nagu väiksed päkapikud kommivabrikus. Ise valmistatud kommid on suurepärane kingitus kõikvõimalikel puhkudel. Kuna praegu on jõulud, siis miks mitte lisada kommikesi kingikotti. Tegemise vaev ei olegi nii suur kui nendest saadav rõõm :) Kommikestele sai lisatud järgmine tekst:

TRÜHVLI ASSORTII -  usinate näpukeste ja sooja südamega valmistatud käsitöökommid


Kasutamine: trühvleid tarvitada halva tuju, energiapuuduse ja magusaisu korral. Toimeainena sisaldavad šokolaadi, mis mõõdukal tarbimisel vähendab südame- ja maksahaiguste riski, alandab vererõhku, vähendab masendust ja paha tuju.
Koostisosad:
Suussulavad lumepallid - kookoshelbed, või, valge šokolaad, koor, küpsis, kamaluga energiat.
Lumememme pähklised šokolaadinööbid - pähkel, šokolaad, küpsis, koor, või, ämbritäis rõõmsat meelt.
Jõulumemme piparkoogikommid - šokolaad, piparkook, toorjuust, või, peotäis südamesoojust.
Külma talveõhtu  šokolaaditrühvlid - šokolaad, liköör, toorjuust, küpsised, või, tilgake vallatust.
Jõuluingli puudutus - valge šokolaad, vaarikad, või, toorjuust, küpsised, kotitäis meelerahu.
 Annustamine: trühvleid manustatakse suukaudselt soovitavalt kohvi või tee kõrvale. Soovitav kogus on terve pakk korraga ning annust võib korrata nii sageli kui vaja.
 Võimalikud kõrvaltoimed: Võivad tekitada sõltuvust.

Siin ka mõned retseptid:



KOOKOSPALLID - maitsevad nagu Raffaello kommid.

Vaja läheb:
100 g valged šokolaadi
150 g kookoshelbeid
40 g küpsiseid (nt Selga)
25 g võid
2-3 spl koort

Tee nii:
Sulata šokolaad, purusta küpsised peeneks puruks ja sega kokku sulatatud või, 100 g kookoshelveste ja koorega. Lase ca 15 minutit massil külmas taheneda. Tõsta lusikaga kuhjakesed, vajuta need käte vahel kokku ja veereta ülejäänud kookoshelvestes. Lase pallikestel veel tunnike külmas taheneda.

VALGE ŠOKOLAADI-VAARIKA TRÜHVLID

Vaja läheb:
100 g valget šokolaadi
150 g naturaalset toorjuustu
3 spl vaarika toormoosi või värskeid vaarikaid
25 g võid
(et massi suurendada võib segule lisada veel purustatud küpsiseid, nii saab segust korraga rohkem komme)
Glasuuriks 100 g valget šokolaadi

Tee nii:
Sulata šokolaad ja või. Sega toorjuust vaarikamoosiga ja siis või ja šokolaadiga. Lase ca tund aega külmas taheneda. Tõsta lusikaga kuhjakesed ja veereta ruttu käte vahel pallikesteks. Lase jälle täielikult taheneda. Sulata glasuuri šokolaad, jahuta ja tõsta pallikesed ükshaaval läbi vedela šokolaadi. Kaunista meelepäraselt ning jäta külma tahenema.




4 kommentaari:

Annuska ütles ...

Missugune önn,et leidsin sinu blogi.Siin nii pönevad jöulumaiustused.Kauneid Jöule !

Andra Kalda ütles ...

Kauneid jõule Sullegi, Annuska!:)

Krissu ütles ...

Kas koore all on mõeldud vahukoort?

Andra Kalda ütles ...

Seal võib olla ka rõõskkoor, kuid kohvikoorega tuleb lihtsalt lahjem:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails