6. detsember 2010

Sõir tomatipesto ja päiksekuivatatud tomatitega

Sõir on kindlasti üks minu lemmikute hulgast. Tomatipesto samuti. Ja need kaks koos maitsevad ülihästi. Tomatipestoga on üldse selline asi, et tahaks seda kohe igale poole pista. Seetõttu võin kohe ära öelda, et seda head kraami leiab osalisena ka minu järgnevates postitustes. Sõira tegemise kohta lugesin õpetussõnu Nami-Namist. Kui fantaasiat jagub, siis võib siin toodud põhiretseptile lisada mida iganes (köömneid, maitserohelist, küüslauku, erinevaid pestosid, oliive jne).



Vaja läheb:
1,2 l piima
600 g kohupiima (kõvema ja kuivema juustu jaoks lahjat, pehmema ja kreemisema juustu jaoks rasvast)
1 tl soola
2 muna
60 g võid

3-4 tl tomatipestot
3 päiksekuivatatud tomatit (peeneks hakituna)

Tee nii:
Kuumuta piim keemiseni ja lisa eelnevalt segatud kohupiim. Kuumuta segades edasi kuni eraldub vadak (kohupiim tõmbub tükki ja kõige peale eraldub kollane vedelik). Nõruta kohupiima marliga vooderdatud sõelal 15 minutit. Sulata poti põhjas või, lisa nõrutatud kohupiim ja sega natuke. Lisa ka soolaga lahtiklopitud munad ja maitseained ning sega edasi. Kuumuta keskmisel tulel 3-5 minutit kuni tekib ühtlane mass. Aseta sõir kaussi jahtuma ja tahenema.

1 kommentaar:

lillysmuul ütles ...

Oi seda ma pean kindlalt proovima!
Paljalt pealkirja peale hakkab suu vett jooksma...

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails