9. september 2010

Sidrunine õunakook kaerahelbese teki all

Selle koogiga on üks naljakas lugu. Kui ma seda eile tegin, siis ei tahtnud küpsetis kuidagi valmis saada, küpses oma tund ja 20 minutit. Alguses madalamal, siis kõrgemal kuumusel. Täna proovisin siis uuesti. Ja jälle! Küpsetasin ca 45 minutit 180 kraadises ahjus, siis keerasin kuumuse 200-le ja kook oli valmis 10 minuti pärast. Seega ei oska ma muud nõu anda, kui et valige kuumus ja küpsemisaeg tunde järgi, nii et kook keskelt toores ei jääks. Proovin kindlasti veel, et konkreetne küpsemisaeg ja temperatuur ka kindlaks teha. Kook ise meenutab pigem keeksi kui tavalist biskviidist õunakooki ja on meeldiva sidrunise mekiga. Mõnus magus suutäis koos klaasi külma piimaga. Või jäätisepalliga :)

Vaja läheb:
4 muna (keskmise suurusega)
1,5-2 dl suhkrut
100 g võid
4 dl jahu (kui on suured munad, siis kuni 5 dl jahu)
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
1 spl vanillisuhkrut
1 sidruni riivitud koor ja 1 spl sidrunimahla
2 õuna
2 dl kaerahelbeid
1 tl kaneeli
1 spl (pruuni suhkrut)
1 spl võid


Tee nii:
Rösti kaerahelbed kuival kuumal pannil ja jäta jahtuma. Klopi munad suhkruga kergelt vahule. Lisa jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Lisa ka sulatatud ja jahutatud või, piim, sidruni koor ja mahl ning sega kõik läbi. Koori, puhasta ja viiluta õunad. Näpi eelnevalt röstitud kaerahelbed, kaneel ja (pruuni)suhkur võiga läbi. Jaota kolmandik kaerahelvestest vormi põhjale. Vala peale taigen, kata see tihedalt õunaviiludega ning kõige peale raputa ülejäänud kaerahelbe segu. Küpseta tunde järgi :) 

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails