7. september 2010

Õunarullid valgehallitusjuustuga

Oh neid õunu...Hooaeg on jälle käes ja siinkohal pakun ühe eriti lihtsa ja maitsva variandi, kuidas ubinaid ära kasutada. Tegin neid juba eelmisel nädalal, aga ahjutäis sai valmis kell 21, mis tähendas seda, et pildistada enam ei saanud. Hommikuks aga ei olnud enam järgi midagi... häbi mulle... nii need lisakilod kogunevad! Täna siis tegin neid rullikesi uuesti. Pilt ei ole sellegipoolest just kõige parem, aga aimu annab ehk ikka.

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent
2-3 keskmist õuna
125 g nt Brie või Camembert juustu
2 tl jahvatatud muskaatpähklit (võib olla isegi 3 tl)
1 muna määrimiseks

Tee nii:
Tükelda õunad ja juust väiksteks kuubikuteks. Laota õun (et seda oleks ikka rikkalikult) ja juust taignale ning raputa peale jahvatatud muskaatpähkel. Kui soovid väikseid rulle, siis keera taigen rulli pikemast poolest. Kui aga suuremaid, siis lühemast poolest. Mina tegin suuri rulle ja sain neid kokku üheksa. Mahuvad ilusti ahjuplaadile ära ning saab ühe korraga küpsetatud. Lase 220 kraadi juures küpseda 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails