Tegu on ühe imemaitsva koogiga, mida olen sel suvel teinud oma kümme korda kindlasti. Muutnud olen toorjuustu ja kohupiima vahekorda ning sorte, kuid siin retseptis toodu on mulle kõige meelepärasem. Suve alguses hakkas sõbranna varustama mind oma kanade munadega, mis on julgelt öeldes tumeoranži rebuga. Nii ilusa kollase värvi jätavad juustukoogile, mistõttu on minu silmis talumuna lausa asendamatu ühes kohupiimases ja juustuses koogis. Maasikahooaeg on küll juba läbi, aga sama hästi sobivad kaunistamiseks mustikad, vaarikad, murakad, kirsid jms. Maitset ei riku ka marjade puudumine. Soovitan soojalt!
Vaja läheb:
4 dl jahu
1 dl suhkrut
3 spl (kuhjaga) kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
150 g võid
0,2-0,3 dl külma vett
2 pakki Tere naturaalset toorjuustu
400 g vanillimaitselist kohupiima
100 g hapukoort
5-6 munakollast (olenevalt muna suurusest)
1 dl suhkrut
1spl vanillisuhkrut
soovi korral poole sidruni koor ja mahl (soovitan proovida, väga hea on!)
Tee nii:
Tõsta kõik koogi tegemiseks vajalik toatemperatuurile seisma (välja arvatud või, mis peab külm olema). Sega kausis koogipõhja kuivained ja näpi võitükikestega ühtlaseks puruks. Lisa vesi, sõtku ja vormi taignapall. Vooderda taignaga 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred vormi servani välja. Aseta põhi ahju soojenemise ajaks külma. Enne vormi ahju panemist tee kahvliga põhjale augud ning vooderda servad fooliumiga, et need alla ei vajuks ja liialt ei küpseks. Hoia põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Samal ajal valmista täidis. Selleks vahusta kohupiim ja toorjuust suhkruga. Lisa ka hapukoor, vanillisuhkur ja soovi korral sidruni koor ja mahl. Eralda munakollased valgetest ning sega need ilma mikserdamata ükshaaval kohupiima-toorjuustu segule. Võta koogipõhi välja ja aseta ahju põhja kauss veega. Vala segu vormi koogipõhjale (enne eemalda foolium) ning küpseta 160-170 kraadi juures ca 75 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil seista veel 10-15 minutit. Seejärel jäta ahi poollahti ning jäta kook tunnikeseks veel jahtuma. Kui kook on toatemperatuuril täielikult jahtunud, siis aseta ta külma ja lase seista üleöö. Serveerimisel kasuta meelepäraseid marju.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar