16. veebruar 2010

Vahukreemine šokolaadikook

See kook sai nii hea, et suutsin vaid kaks tükikest hommikuks säilitada. Isegi minu elukaaslane pillas ohtralt kiidusõnu ja see on tema puhul väga harv juhus! Soovitan soojalt! Biskviidi tegemisel sain inspiratsiooni Šokolaadiraamatus olevast brownies´te retseptist.


Vaja läheb:
4 muna
2 dl suhkrut
100 g võid
1 dl piima
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 spl kakaod, kuhjaga
noaotsaga soola
2 dl rõõskkoort
1 spl hapukoort
100 g valget šokolaadi
3 spl šokolaadi-pähklikreemi
kanget kohvi

Tee nii:
Klopi munad suhkruga lahti. Lisa jahu, küpsetuspulber, kakao, sool, sulatatud või ja piim ning sega tasakesi ühtlaseks massiks. Vala segu lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures  ca 40 minutit. Lase täielikult jahtuda. Sulata veevannil valge šokolaad, jahuta. Vahusta rõõskkoor tugevaks vahuks, lisa sellele sulatatud šokolaad ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Lõika kook kaheks osaks. Jäta koogi alumine osa lahtikäivasse vormi ja immuta seda kohviga. Määri biskviidile šokolaadi-pähklikreem ja kata 2/3 kreemiga. Aseta peale biskviidi pealmine osa, immuta samuti kohviga ning kata ülejäänud vahukreemiga. Lase üleöö külmas seista. Kaunista näiteks sulatatud šokolaadiga (100g). 

Kogus: 10-12 tk

5 kommentaari:

Krissu ütles ...

Niiiii maitsev kook...tänud!

Liina ütles ...

Kui suurt koogivormi sa kasutasid :) ?

Andra Kalda ütles ...

L., kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi:)

Kerli ütles ...

Kust saaks šokolaadi-pähklikreemi? A'la nutella vms?
Muidu väga head näevad su küpsetised välja, hakkan järjest järgi proovima.
Edu!

Andra Kalda ütles ...

Jah, šokolaadi-pähklikreemi all mõtlen just Nutellat vms. Mulle isiklikult maitseb Poesi kõige rohkem, see on nii pähkline ja odavam ka. Edu proovimisel:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails