Väga mõnusa maitsega kuklikesed, mis on ideaalseks kaaslaseks hommikukohvile. Retsept on võetud kunagi ühest ajakirjast. Eriti meeldib mulle nende kuklikeste lihtne valmistamine. Nimelt saab taigna õhtul valmis teha ja külmkappi panna. Hommikul lihtsalt veereta kuklid valmis, lase 15 minutit kerkida ja küpseta samuti 15 minutit.
Vaja läheb:
25 g pärmi
125 ml vett
0,5 sl suhkrut
1 tl soola
3 sl õli
5 dl jahu
Peale raputamiseks seesamiseemneid, mooniseemneid, basiilikut, kaneeli vms
Tee nii:
Vedelda pärm suhkruga, lisa vesi, sool, 2 sl õli ja jahu ning sõtku korralikult läbi. Kata kauss toidukile või kaanega (kaussi võiks ruumi jääda taigna kerkimise jaoks) ning pane ööks külma. Hommikul võta taigen, jaga 9 võrdseks osaks ja veereta pallikesteks. Määri pealt õliga ja kata näiteks seesamiseemnete, mooniseemnete või basiilikuga (peale võib raputada ka kaneeli, kardemoni, päevalilleseemneid). Lase rätiku all 15-20 minutit kerkida. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit kuni kuklikesed on saanud kena kuldse jume.
Kogus: 9 tk
Kogus: 9 tk
2 kommentaari:
Mis sa ootad naabrinaine? Kuklid kaasa ja vut-vuttt minu juurde:)
Kuule, anna andeks, otsas said juba... nii head olid:)
Postita kommentaar