30. märts 2012

Odrajahu pannkoogid köömnetega

Ma ütleks, et maitselt on nad nagu väiksed karaskid. Seda just tänu köömnetele, sest minu jaoks seostuvad karaskiga alati ka köömned. Kui ma näen köömneid, mõtlen karaskile, ja kui ma näen karaskit, siis mõtlen, et selles peavad olema köömned. Mõned maitsed on kohe niimoodi mälusse sööbinud. Näiteks on mul lapsepõlvest meeles tervelt kuivatatud banaanide lõhn ja maitse. Olin päris väike, kui ma neid sõin, aga aastaid ei suutnud ma tuvastada seda toitu, millest oli mul selline eriline lõhna- ja maitsemälestus jäänud. Ja oh seda rõõmu, kui juhuslikult ostsin poest tervelt kuivatatud banaane. Seni piinasin ema: "Kuule, mis see oli, mida sa mulle sealt Tallinnast ühest... noh seal oli palju rahvast ja see oli nagu turg... ostsid?". Mõistatus sai lahendatud!


Aga nüüd siis pannkookide juurde. Kasutasin ära sõira tegemisest alles jäänud vadaku. Kui vadakut ei ole, võib selle ka keefiri või piimaga asendada. Munavalge vahustamine võib tunduda tüütu, aga lisab koogile mõnusa kohevuse. Eriti mõnus on neid serveerida mõne soolase leivamäärdega. Mina panin koogi peale näiteks suitsutatud tuulehaugist valmistatud määret, aga sellest juba mõnes teises postituses!


Vaja läheb:
3 dl vadakut
2 muna
2 dl nisujahu
3 dl odrajahu 
1 spl (kuhjaga) suhkrut
0,5 tl soola
2 tl köömneid
õli praadimiseks


Tee nii:
Klopi munakollased lahti. Lisa vadak, jahud, maitseained ja sega ühtlaseks massiks. Taigen ei tohiks olla liiga vedel ega ka liiga paks (hapukoore taoline). Lisa munavalgetele noaotsaga soola ja vahusta tugevaks vahuks. Sega vaht õrnalt taigna hulka (sisse võivad jääda natuke suuremad munavalge vahu tükid). Küpseta keskmise kuumusega pannil väiksed koogikesed.


5 kommentaari:

MARIT ütles ...

Kuigi mulle väga soolased pannkoogid meeltmööda pole, siis need koogid näevad küll väga isuäratavad välja ja pildid on ka väga kenad!

Andra Kalda ütles ...

Aitäh! :)

ingre ütles ...

sul on nii toredad lood siin ja väga ilusad pildid !

ingre ütles ...

sul on nii toredad lood siin ja väga ilusad pildid !

Andra Kalda ütles ...

Tänud, Ingre!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails