16. märts 2012

Orsoto murulauguse toorjuustu, praetud sibula ja kitsemamplitega


Hiljuti korraldas Farmi retseptivõistluse, mille võitjaid premeeriti Kaupo Kikkase toidufoto koolitusega. Ka mul oli õnn osaleda sellel suurepärasel üritusel ja just tänu selle postituse peaosalisele - orsotole. Tegu on toorjuustust tulenevalt väga kreemja ja mõnusa orsotoga, mille juurde passivad väga hästi ka kukeseened või puravikud. 
Toidufoto koolitus toimus 3.märtsil FoodStudios, mida viis läbi Kaupo Kikkas, nagu eelpool juba mainitud. Lisaks tema vahetule ja vabale olemisele ning väga lihtsatele kuid toimivatele näpunäidetele oli meil võimalus nautida ka toidulauda, millel ilutsevad hõrgutised oli valmistanud Ragne Värk. Nii mõnigi roog kummitab siiani oma maitsemälestustes. Lahe oli see, et saime kohapeal ka teooriat kohe rakendada ehk siis kaht kompositsiooni pildistada. Uskumatu kui lihtsate vahenditega on võimalik imesid teha. Olgu selleks vahendiks siis vihmavari, taskulamp, pudel konjakit või foolium. Valgusega mängimine on väga põnev ja võib anda meeletult palju erinevaid tulemusi. Mina sain igatahes julgust katsetamiseks küll. Vaja on vaid harjutada ja harjutada ja harjutada...




Nüüd siis orsotost.
Vaja läheb:
2,5  dl  odrakruupi
1 sl oliivõli ja 20 g võid kruupide pruunistamiseks
1 sl oliivõli ja 20 g võid sibulate ja seente praadimiseks
ca 800 ml puljongit
0,5 tl soola (vastavalt vajadusele olenevalt puljongi soolasusest)
2 sl (kuhjaga) murulaugust toorjuustu
1 keskmine sibul 
200 g kitsemampleid (või kukeseeni, puravikke)


Tee nii:
Pese kruubid korralikult ära ja jäta nõrguma. Kuumuta pannil õli ja või ning pruunista kruupe ca 4-5 minutit. Vala kruupidele peale puljong ja jäta kaane alla keskmisele kuumusele ca 25 minutiks hauduma. Sega aeg-ajalt. Vahepeal võib maitsta ka soolasust ning vajadusel soola juurde lisada. Kui puljong on kruupidesse imbunud nind kruubid on poolpehmed ehk hamba all veidi krõmpsuvad, on orsoto valmis. Lisa ka toorjuust, sega ja jäta paariks minutiks veel kaane alla "tõmbama". Kruupide haudumise ajal prae õli ja või segus seened koos sibulaga. Maitsesta soolaga. Valminud orsotole sega juurde ka seened ja sibul.



Prindi see leht

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Orsoto murulauguse toorjuustu, praetud sibula ja kukeseentega!!!
Suurepärane - tänan :)
Tiina Rakverest

Andra Kalda ütles ...

Rõõm on minu poolel :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails