Vaja läheb:
150 g külma võid
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
0,5 tl soola
1 munakollane
2-3 spl külma vett
400 g kodujuustu
100 g riivjuustu
3 muna
1 dl hapukoort
200 g (suitsu)peekonit
pool sibulat
1 tomat või
sool, till
Tee nii:
Näpi külm või jahude ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ja külm vesi ning sõtku taignaks. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtele ning aseta vorm ca 10 minutiks külma. Samal ajal pruunista pannil eelnevalt hakitud sibul ja ribadeks lõigatud peekon. Klopi munad lahti ja sega juurde kodujuust, hapukoor, riivjuust, peekon ja sibul. Maitsesta värske tilli ja soolaga. Küpseta piruka põhi 200 kraadi juures 10 minutit. Vala põhjale täidis ning aseta peale viilutatud tomat või kirsstomatid. Küpseta veel ca 30 minutit.
1 kommentaar:
Üks parimatest pirukatest: lihtne, kergesti tehtav, maitsev, pole võimalik eksida ja midagi valesti teha. Meie perekonna lemmik!
Postita kommentaar