18. märts 2011

Kodujuustu-suitsupeekoni pirukas

Olen tähele pannud, et mul on nõrkus erinevate soolaste pirukate vastu. Nii hea on hommikul võtta tükike sooja pirukat kohvi kõrvale. Või siis kiireks eineks koos hunniku värske salatiga. Või siis õhtuse filmivaatamise juurde pokaali veiniga. Või siis külalistele pakkumiseks. Ühesõnaga põhjuse piruka söömiseks leiab alati.


Vaja läheb:

150 g külma võid
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
0,5 tl soola
1 munakollane
2-3 spl külma vett

400 g kodujuustu
100 g riivjuustu
3 muna
1 dl hapukoort
200 g (suitsu)peekonit
pool sibulat
1 tomat või
sool, till




Tee nii:
Näpi külm või jahude ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ja külm vesi ning sõtku taignaks. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtele ning aseta vorm ca 10 minutiks külma. Samal ajal pruunista pannil eelnevalt hakitud sibul ja ribadeks lõigatud peekon. Klopi munad lahti ja sega juurde kodujuust, hapukoor, riivjuust, peekon ja sibul. Maitsesta värske tilli ja soolaga. Küpseta piruka põhi 200 kraadi juures 10 minutit. Vala põhjale täidis ning aseta peale viilutatud tomat või kirsstomatid. Küpseta veel ca 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails