Sarnaseid rulle olen korra veel teinud, aga pärmitaignaga. Tulemus jäi kuidagi kuiv, kõva ja jama. Siis meenusid mulle Ragne mandlirullid, mille peale otsustasin oma ideed rakendada tema taigna retseptiga. Tulemus sai hulga pehmem ja mõnusam. Seekord lisasin maapähklivõile ka võid, mis andis veits mahlakust juurde. Rullid maitsevad kõige paremini, kui nad on veel leiged ja saanud värske šokolaadiglasuuri kihi, mis ei ole jõudnud veel päris ära taheneda.
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
0,5 spl suhkrut
50 g võid
2 dl hapukoort
Täidis:
100 g võid
3 spl kuhjaga maapähklivõid (soolast)
100 g soolapähkleid
100 g šokolaadi
1 muna määrimiseks
Tee nii:
Valmista taigen. Selleks sega omavahel jahu, sool, suhkur ja küpsetuspulber. Näpi juurde toasoe või. Lisa ka hapukoor ja sõtku ühtlaseks taignapalliks. Aseta ca 30 minutiks külma. Samal ajal vahusta omavahel või ja maapähklivõi. Rulli tainas ümmarguseks kettaks. Määri peale vahustatud võisegu ja puista peale soolapähklid. Lõika ketas 12 kolmnurgaks. Keera need laiemast otsast rulli ja aseta ahjuplaadile. Rullid tasub otstest korralikult kinni vajutada, et täidis välja ei voolaks. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Lase saiadel jahtuda ning kata sulatatud šokolaadiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar