19. veebruar 2013

Laimi blondie

Blondie näol on tegu brownie heledapäise kaaslasega, mille küpsetamisel on kasutatud valget šokolaadi. Kui neid kaht võrrelda, siis blondie´l jääb justkui iseloomu puudu, mistõttu ilma igasuguste lisanditeta maitseb ta lihtsalt nagu magus ja veidi nätse biskviit. Aga see ei tähenda, et blondie küpsetamist ette ei peaks võtma! Tulemus on kindlasti maitsev ja magusa sõpradele nauditav. Ja kuna tegu on jälle sellise retseptiga, millele kulub minimaalselt aega, siis valmib see maius meie kodus kindlasti veel ja veel. 


Blondie rõõmuks lisan ka paar blondiinide anekdooti siit:
  • Miks käib blondiin poes neljakäpukil? Sest poe ees on plakat: "Meil on hinnad all" 
  • Miks avab blondiin poes jogurteid? Sest kaane peale on kirjutatud: "Ava siit"
  • Poodi tuuakse tagasi katkine jalka pall. Ärijuht(blond iludus!) uurib seda ja ütleb: "Härrased, kas nii siis võib? Seda on ju ilmselgelt jalaga löödud!"
  • Miks blondiin ei sõida kiiremini kui 60 kilomeetrit tunnis ? Sest ta arvab, et spidomeeter näitab tema kaalu.

Retsepti pätsasin Mari-Liisilt. Jõhvikad asendasin laimiga. 

Vaja läheb:
200 g võid
200 g valget šokolaadi
150 g suhkrut
200 g nisujahu
0,5 tl soola
2 muna
2 laimi koor ja 1 laimi mahl

Tee nii:
Sulata šokolaad koos võiga. Lisa suhkur ja sega. Teises kausis sega omavahel jahu ja sool ning lisa või-šokolaadi-suhkru segusse. Löö ükshaaval sisse ka munad, peale kummagi lisamist sega hoolsalt tainas läbi. Lõpuks sega juurde ka kahe laimi riivitud koor ja ühest laimist pressitud mahl. Vala tainas 20x30cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 180 kraadi juures 25 minutit. Tõsta vorm ahjust ning lase blondie´l veidi jahtuda ja taheneda. Maitseb hea nii soojalt kui külmalt. 

Kogus: 12-15 ruudukest.


1 kommentaar:

Kristi ütles ...

oi, kooslus laimiga kõlab põnevalt:) olen blondiet mitu korda küpsetanud ja selleks, et seda nö "iseloomutust" vältida, lisanud tumeda või piimašokolaadi tükke. Aga Sinu retsepti proovin ka kindlasti ära!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails