25. veebruar 2013

Peedimuffinid valge šokolaadi täpsukestega

Juurikate magusroogades kasutamine ei ole enam midagi imestamisväärset. Porgandihalvaa, kõrvitsakook, avokaadojäätis... ja loomulikult ka peedimuffinid. Kes kardab tunda küpsetises ehedat peedi maitset, siis muretsemiseks ei ole põhjust. Peet annab pruunidele muffinitele kena lillakas-punase läike, magususe ja mahlasuse. Peale peedi on selles retseptis olulisel kohal ka kakao, mis mängib oma rolli suurepäraselt, kordagi reetmata, et tegu ei olegi šokolaadist nõretavate muffinitega.



Vaja läheb:
300 g keedetud peenelt riivitud peeti
2 muna
200 ml suhkrut
100 g võid
100 ml piima
1,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
3 sl kuhjaga kakaod
100 g valget šokolaadi

Tee nii:
Sulata või ning sega juurde suhkur. Lisa ka küpsetuspulbriga segatud jahud, piim, kaneel, kakao, riivitud peet (liigne mahl pigista välja) ja munad ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Haki šokolaad tükikesteks ja lisa tainale. Jaota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud muffinipanni pesadesse ja küpseta 170 kraadi juures 45 minutit. Lase muffinitel vormis jahtuda ja taheneda. 

Kogus: 6 suurt muffinit või 12 normaalsuuruses muffinit. 

1 kommentaar:

Pille Teller ütles ...

Jube head tulid, ainult kahjuks šokolaaditäpsukesi näha ei jäänud peale küpsemist, aga ju siis andsid head maitset ;).

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails