19. detsember 2012

Astelpaju küpsised šokolaadis ja Küpsisevahetus 2012

Kui nägin Küpsisevahetuse reklaami, siis ilma pikemalt mõtlemata registreerisin ennastki. Kuna elurütm on kuidagi kiire viimasel ajal, siis esimene sõnum, et mind ootab üks pakike, tuletas meelde, et oleks aeg ka enda küpsised teele panna. Pühapäeva lõunal sammusingi, küpsised käevangus, läbi tuisu pakiautomaadi poole. Kui esmaspäevaks pakikesed saajateni ei jõudnud, siis siirad vabandused! 

Mulle saatsid küpsiseid Kärt (Roosamanna), Kairi (Kairi kokkab) ja Vivian (Soolasest magusani).
Kõik küpsised olid uskumatult maitsavad! Olen neid nüüd igal hommikul kordamööda kohvi sisse pistnud ja nautinud. Aitäh teile!


Vaja läheb:
200 g võid
65 g fariinsuhkrut
75 g mett
15 g astelpaju jahu (kuivatatud jahvatatud astelpaju marjad)
250 g jahu
1/3 tl soodat

150 g šokolaadi ja meelepärast kaunistust

Tee nii:
Vahusta või, suhkur ja mesi. Sega juurde jahu, sooda ning astelpaju jahu. Vormi taigen vorstikeseks ja keera küpsetuspaberisse. Jäta vähemalt 30 minutiks külma tahenema. Lõika "vorst" viiludeks ning küpseta 180 kraadi juures ca 15-20 minutit kuni küpsised on kuldsed ja jumekad. Jahtudes muutuvad küpsised krõbedaks. Sulata šokolaad ja kasta küpsise üks pool sisse ning kaunista meelepäraselt. Tõsta küpsetuspaberile tahenema. 

Kogus: 50 tk


1 kommentaar:

Kaare ütles ...

Nämmad olid! Aitäh!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails