7. detsember 2012

Ahjupotiroog kalkuni toorvorstikestega

Ma ei tea, kuidas teiega lood on, aga mina olen köögis üsna laisaks muutunud. Mitte et ma enam süüa ei viitsiks teha, vaid ma lihtsalt tahaks võimalikult kiiresti ja maitsvalt toidutegemisega ühelepoole saada. Ma olen kõrvuni armunud oma uuskasutuspoest soetatud helesinisesse ahjupotti, mis mulle nendel "laiskushetkedel" appi tuleb. Laod poti head-paremat täis, pistad ahju ja toit valmistab end ise. Mina saan samal ajal lauda katta, lastega jaurata või midagi hoopis pakilisemat teha. Sellised potitoidud on ka head pühapäeva road, kus kappi kogunenud jääke ja lõppe saab hästi ära kasutada. 


Vaja läheb:
400 g kalkuni toorvorste
2 kartulit
200 g porgandit
200 g brokkolit
1 sibul
4 spl oliivi õli
100 g hapukoort
soola, pipart
suur peotäis värsket hakitud tilli
200 ml keeva vett


Tee nii:
Pane potti kuubikuteks lõigatud kartul, brokkoliõisikud, viilutatud porgand ja sibul. Lisa õli, sool ja pipar ning sega. Lisa 200 ml keeva vett. Hauta poti sisu kaane all 200 kraadi juures 30 minutit. Lisa roale hapukoor ja hakitud till ning sega. Aseta peale toorvorstid ja küpseta veel 25 minutit.

Kogus: 3-4le.


Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails