9. jaanuar 2013

Tomatine kalkuni-šampinjoni supp

Blogis on tühjus. Puhub külm ja kõle tuul... Et natukenegi sooja saada, siis siit poolt üks soojendav ja toitev supike, milles lihaga koonerdatud ei ole ja oht lusikas leeme sisse ära uputada on olematu. 


Vaja läheb:
450 g kalkuniliha strogonov
3 küüslauguküünt 
4 sl õli
3kartulit
1 porgand
1 suur hapukurk
250 g šampinjone
250 g tomatipastat
800 ml vet
soola, pipart
1 sl suhkrut
1 sl lahjendatud äädikat
2 sl sojakastet
1 tl uhmerdatud koriandrit
1 muna

Tee nii:
Haki küüslauk peeneks, viiluta porgandid, kurk ja šampinjonid ning lõika kooritud kartulid kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õli. Lisa liha ja küüslauk ning pruunista. Lisa potti ka šampinjonid, julgelt soola ja natuke pipart ning lase potiseda kuni liigne vedelik on aurustunud. Pane potti ka porgandiviilud, tomatipasta, sojakaste, koriander, suhkur, äädikas ja vesi. Lase keema tõusta. Lisa kartulikuubikud ja kurk ning jäta 20-30 minutiks tasasele tulele podisema kuni supp on paksenenud ja kartul pehme. Kõige lõpuks sega sisse üks toores muna ja jäta supp kaane alla tõmbama. Vajadusel timmi maitseid: lisa soola, suhkrut, pipart või äädikat.

Kogus: neljale

2 kommentaari:

Kristiina ütles ...

Kuidas see toores muna sinna keeva supi sisse lisada? Kas see tükki ei lähe? Umbes nagu kooreta keedetud muna?

Andra Kalda ütles ...

Kui muna supi sisse panna ja kohe segada, siis muna teeb supi lihtsalt natuke paksemaks. Ta ei jää suuretükiline, vaid pigem kiuline.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails