15. november 2012

Odrajahu pannukad muskaatkõrvitsaga ja etteastest OmaMaitses

Olen muskaatkõrvitsa lummuses. Ta on mind oma laheda väljanägemise, erksa värvi ja imemagusa maitsega teiste köögiviljade suhtes täiesti pimedaks teinud. Topin seda pudru ja omleti sisse, muffinitaignasse ja sõbrannadega keerasime isegi sushi vahele! Eile õhtul tegin kalkunipada, loomulikult muskaatkõrvitsaga. Lapsele ja mehele ütlesin, et see on porgand. Mees ei kannata kõrvitsa lõhnagi ja kui ma olen üritanud seletada talle, et muskaatkõrvits on palju intensiivsem ja magusam ja maitselt isikupärasem, siis ei taha ta mind kuuldagi, maitsmisest rääkimata. Aga kalkunipada ta sõi ja kiitis. Nii et ära petsin!


Kui jutt juba kõrvitsa juures on, siis tegin hiljuti ka kõrvitsa-toorjuustu jäätist. Retsepti võib näha selle kuu OmaMaitses, kus mul oli toiduämblikuna võimalus väike etteaste teha. Lisaks jäätisele tegin ka peedi-bataadi suppi ja omletti kitsejuustu, rukola, röstitud seemnete ja kõrvitsaga (üllatus üllatus - kõrvits!). Eks ma neid retsepte teiega ka kunagi jagan, kui blogimisega aktiivsemalt jälle tegeleda jõuan. Kuna käsil on kaks põnevat toiduga seotud projekti, siis on blogi sunnitud mõnda aega vana rasva peal läbi ajama :) 


Aga nüüd pannukate juurde...

Vaja läheb:
75 g muskaatkõrvitsat
120 g odrajahu
250 ml piima
1 muna
4 tl kuhjaga suhkrut
0,5 tl soola
1-2 tl kardemoni


Tee nii:
Sega kausis muna, jahu, piim ja maitseained (timmi maitse järgi paika). Riivi juurde ka kõrvits ning sega. Kuumuta pannil õli ja küpseta keskmisel kuumusel meelepärase suurusega pannukad. 

Kogus: 12 tk.


2 kommentaari:

Maarja ütles ...

Jaaaaaaaa, noogutan Su jutule praegu hoogsalt kaasa. Muskaatkõrvits on H-E-A! Ja minu arvates oleks isegi natuke kuritegelik muskaatkõrvitsat igale poole mitte sisse sokutada... ;D

Andra ütles ...

Absoluutselt tõsi! ;)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails