Kui ma esimest korda kukeseeni koos kreeka pähklitega maitsesin, siis hakkas mulle see kooslus kohe meeldima. Piruka sisse või bruschettadele... mmmm! Õnneks on veel suvi, toidulaud värsket ja maitsvat kraami täis. Hirmuga mõtlen, et varsti on jälle sügis ja siis talv. Praegu on hea aeg suvised saadused sügavkülma panna, et siis talvel neid suveootuses jälle nautida. Pool sügavkülma ongi juba marju täis. Ja ega sinna rohkem mahugi, kui paar karpi seeni ja tilli.
Vaja läheb:
kukeseeni
suvikõrvitsat
kreeka pähkleid
rohelist sibulat
soola
võid ja õli praadimiseks
Tee nii:
Lõika koorimisnoaga suvikõrvitsast õhukesed viilud (või lõika lihtsalt õhukesteks ratasteks ja siis neljaks). Prae õli-võisegus nii kaua kuni liigne vesi on aurustunud. Tõsta suvikõrvits kõrvale. Korda sama kukeseentega. Kui seened hakkavad pruunistuma, siis lisa suvikõrvits, hakitud roheline sibul ja maitsesta soolaga. Serveerimisel raputa peale kreeka pähklid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar