Purgike isetehtud majoneesiga lausa peab kapis olema. Ilma selleta ei kujuta enam hommikust keedumuna, ahjuvõileibu, suviseid wrappe ja juurikavaagnat ettegi. Isetehtud majoneesiga on see hea asi, et seda saab vastavalt tujule "tuunida". Lisada võib erinevaid maitsetaimi tillist tüümianini. Kasutada võib nii sidruni kui laimi mahla ja ka sinepid on väga erinevad. Mõni on magus ja mahedamaitseline, teine terav ja seemnetega.
3 dl viinamarjaseemne õli (võib olla ka oliiviõli või mõni mahedamamaitseline õli)
1 spl laimimahla (võib olla ka sidrunimahl)
1 muna
1 spl sinepiseemnetega sinepit (väga hea on ka konjakisinep)
soola, pipart
Tee nii:
Pane kõik komponendid kaussi või purki ja lase saumiksriga majoneesiks.
Kui saumiksrit ei ole, siis saab majoneesi valmistada ka tavalise miksriga. Selleks tuleks vahustada omavahel muna, sinep ja laimimahl ning seejärel edasi mikserdades lisada peene nirema õli. Maitsesta soola ja pipraga.
1 kommentaar:
tavalis emikseriga tehes peab muna olema kindlasti toasoe ja parem kui ainult munakollane :)
Postita kommentaar