22. märts 2012

Maasika-rukola smuuti

Nii mõnus on hommikul ärgata, kui päike piilub ruloo vahelt sisse ja põski soojalt kõdistab. Tuju on kohe hea ja   hommik algab energiliselt. Smuuti on päikselise päeva alustamiseks teine hea põhjus, miks end voodist välja veeretada. Ei tea, kas siin on süüdi minu viimane raseduskuu, aga mulle rukola ja maasika kooslus smuuti sees väga meeldib. Kurb on võtta kapist eelmise suve külmunud maasikaid, sest hing ihkab ammu juba värskeid ja mahlaseid. Senikaua tuleb leppida hirmkallite Hispaania maasikatega. Samas on külmunud marjad jääkuubikutele ideaalseks alternatiiviks, et saaks ühe külma värskendava smuuti ilma jäätunud vett lisamata.



Ühe pokaali jaoks läheb vaja:
200 ml maitsestamata jogurtit
10 maasikat
väike peotäis rukolat
1 tl vanillisuhkrut


Tee nii:
Pane kõik koostisosad blenderisse või purusta saumiksriga ühtlaseks smuutiks. Kui kasutad värskeid maasikaid, siis lisa ka paar jääkuubikut. Suhkru kogust reguleeri vastavalt maitsele ja marjade hapususele. 



4 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Väga huvitav koostis! Palun kommenteeri maitset - kuidas see rukola kaasa töötab jne?

Kristel ütles ...

Maasika-rukola kooslus meeldib mulle ka. Olen ise seda proovinud bruschettade peal ja imehea oli, kuid siiski tuleb kasutada kas hirmkalleid hispaania maasikaid või oodata suve :)

Andra Kalda ütles ...

Smuuti jäi maasikaselt magus-hapukas. Rukola jääb maitselt täiesti äratuntav ja lisab väikse kiiksu. Kui rukola maitseb, siis peaks see kooslus passima küll. Ise kahtlesin alguses, kas rukola magusapoolses joogis ikka on kõik see parem, aga mulle väga meeldis.

Andra Kalda ütles ...

Kujutan juba ette neid bruschettasid. Veel natuke mozzat või parmesani või kitsejuustu ka ja... oi oi :) Üldse, mis puudutab juur-ja puuvilju, siis ehtsaid maitseid saab põhiliselt siiski ainult suvel. Lisaks maasikatele ootan ammu juba värsket kodust kurki ja tomatit, millel on ikka ehe maitse. Poelettidel on õudus, kas siis maitselt või hinnalt.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails