13. märts 2012

Kamakreemi kook pähklinugatiga

Kama ja pähklinugati duo on minu jaoks uus eriti maitsev kooslus. Kui pähklinugat lõigata pisikesteks kuubikuteks, mida veeretada kamajahus ja hoida veidi külmas, saab mõnusad kommikesed. Väga hea võimalus pakkuda kohe kohe saabuvatele ootamatutele külalistele midagi kohvi kõrvale. Aga vaevalt, et ootamatusteks seda head pehmet nugatit üldse jagub, sest minul see kraam lihtsalt kappi seisma küll ei jää... Mõte siiski! Kook valmib üsna lihtsalt ja mis minu jaoks hetkel peamine - ilma ahjuta! Jah, meie pere uues pesas ei ole ahju. Veel ei ole ahju. Loodan, et selle pisikese vea likvideerime üsna ruttu, sest tahaks kodust leiba ja ahjuliha ja vanaema Napoleoni ja krõbedat müslit ja ja ja... Kohe vihuti tulevad isud ahjus valmivate hõrgutiste peale.





Vaja läheb:
360 g küpsiseid (nt digestive)
150 g võid
100 g pähklinugatit

200 ml vahukoort
150 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
300 g valget šokolaadi
3 spl kuhjaga kamajahu

Kaunistamiseks veel ca 50 g pähklinugatit ja kamajahu


Tee nii:
Purusta küpsised peeneks, sulata või ja sega omavahel ühtlaseks massiks. Suru küpsisemass lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Sulata kergelt ka pähklinugat ja määri küpsisepõhjale. Aseta vorm täidise valmimiseni külma. Sulata valge šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta koor, mikserda juurde ka toorjuust, kamajahu ja kohupiimapasta. Lõpuks nirista juurde šokolaad. Vala täidis küpsisepõhjale ja jäta üleöö külma tarduma. Kaunaistamiseks veereta nugati tükikesi kamajahus. 


Prindi see leht

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!

Pole nii peenelt poelette uurinud. Kust sa seda pähklinugatit hangid ja kui suur ports seda müüakse ja mis maksab?

Piia

Andra Kalda ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Andra Kalda ütles ...

Odense pähklinugatit saab näiteks Kanpolist 100 grammises kuldses pakendis, hind 0,9 eur. Selveris Laadapäevadel nägin 1 eurost pakkumist :)

Ragne ütles ...

mmm. see kook oli hää. Paluks mulle veel üks tükike kui Pärnu jõuan:)

Tuuli ütles ...

Oi kui lahe idee pähklinougat' kamajahuga kombineerida. Proovin kindlasti järele. Väga kaunid ja ahvatlevad pildid on ka postitust illustreerimas!

Anonüümne ütles ...

Käisin kõik poed läbi ja ei leidnud enam kuskilt pähklinugatit. Ei tea, kas seda millegagi asendada ei saaks?

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails