29. mai 2011

Klassikaline kohupiimatort marjadega ehk üks kõige lihtsam ja maitsvam sünnipäevamaius

Nii tahaks nimetada koogi suvemarja tordiks, aga kahjuks ei ole veel neid päris õigeid värskeid suvemarju saada. Mustikaid, mustsõstraid, tikreid, vaarikaid... oh, suvi tule juba! Minu sügavkülm on marjadest juba ammu lage. Vanaemalt käin aeg-ajalt ikka küsimas, aga sealgi on ainult maasikad veel järel. Kui külmas on veel alles mustsõstraid, siis soovitan just neid tordikihtide vahele pista, sest koos vanillise kohupiimavahuga mõjuvad nad suurepäraselt. Nädala jooksul on mul rõõm olnud teha neli sellist torti, millest üks sai lastepäraselt lepatriinudega.

Vaja  läheb:
Biskviit:
4 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl keevat vett
immutamiseks suur tass piima

Vahele:
200 ml rõõskkoort
200 g kohupiima
250 g maasikaid (mustsõstraid, mustikaid, vaarikaid, rabarbrit, põldmarju, tikreid vms)
2 spl suhkrut
vanillisuhkrut

Peale:
1 kamatahvel
1 dl hapukoort
75 g kookoshelbeid
ca 150 g värskeid maasikaid
martsipani


Tee nii:
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa niristades keev vesi ja lõpeta vahustamine. Sega sõeludes juurde jahu ja küpsetuspulbri segu. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit. Jäta biskviit jahtuma. Kui biskviit on jahtunud, siis lõika see kaheks.

Vahusta rõõskkoor suhkruga vahtu. Sega juurde kohupiim. Immuta biskviidi alumist kihti poole tassi piimaga ning kata siis kohupiimavahuga. Lao peale tükeldatud maasikad või muud marjad. Raputa või sõelu peale vanillisuhkur (ära koonerda). Aseta peale teine biskviidi kiht ja immuta ka seda piimaga. Jäta soovitavalt  üleöö külma seisma.

Sulata kamatahvel ja jahuta natuke. Sega juurde hapukoor ning määri laia noa või spaatli abil tordi külgedele. Puista tordi pinnale paksult kookoshelbeid. Veereta martsipanist pallid. Poolita maasikad ja lao vaheldumisi martsipanipallidega tordi servale. 

Biskviidi retsept on pärit Elina retseptivaramust.

3 kommentaari:

Liis ütles ...

Väga maitsev ja ahvatlev tort.
Küsimus oleks lepatriinude tordi kohta.
Millest on lepatriinud tehtud ja kas sinna tordile läks serva ainult hapukoore,šokolaadi segu ja peale sama kreem, mis vahele?

Andra Kalda ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Andra Kalda ütles ...

Tere Liis!
Lepatriinud tegin seekord präänikutest - määrisin peale punaseks värvitud võikreemi ja täpitasin sulatatud šokolaadiga. Silmadeks on nööbikommid, millele samuti šokolaadiga täpike peale tehtud. Prääniku asemel võib kasutada ka muffineid ja lõigata need sobiva kujuga. Tordi servadele läks ainult hapukoore-šokolaadi segu ning peale määrisin jah sedasama kreemi, mis vahele läks (aga suhteliselt õhukese kihina) ja siis puistasin peale paksu kihi kookoshelbeid. Peale võib määrida ka hapukoore-suhkru segu.:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails