Meil siin Pärnus on Supelsakste nimeline kohvik, kus müüakse maailma parimaid pirukaid. Üks meeletult hea maius on näiteks kardemoni-sukaadi rull, mille tegemisel peategelaste lisamisega juba koonerdatud ei ole. Vaikselt salaja küsisin retsepti ka, aga kuidagi ei taha ise kodus neid küpsetada, sest nii hea on mõnikord minna istuda, juua tass cappucino´t ja nautida ikka kohviku oma koka poolt tehtud seda päris õiget kardemoni-sukaadi rulli. Seetõttu otsustasin teha lihtsalt hästi kardemoniseid moonirulle.
Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent100 g võid
1,5 dl tuhksuhkrut
kardemoni
mooniseemneid
vanillisuhkrut
muna määrimiseks
Tee nii:
Laota taigen laiali ja vajadusel rulli õhemaks. Vahusta või tuhksuhkruga ja määri taignale. Raputa peale kardemon ja mooniseemned (ära koonerda!!!). Peale sõelu mõnus kiht vanillisuhkrut (kui see on tolmsuhkruna). Keera taigen rulli ja lõika ca 2 cm juppideks. Keera lahtine taignaäär rulli alla, et see küpsedes laiali ei läheks ja või pannile laiali ei valguks. Määri rullid lahtiklopitud munaga. Küpseta 220 kraadi juures ca 15 minutit, kuni rullid on ilusad kuldsed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar